Ma 2024. 05. 15.,
Zsófia, Szonja napja van

Utazz el! Éld át! Írd meg!

EXPLORERS WANTED! Keressük a világ legbátrabb utazóit, legvadabb fotóit / videóit, legvagányabb bloggereit. Jelentkezni az info@explorergroup.hu e-mail címen lehet.

A felfedezők köztünk vannak!

Hírek

  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/ecomedia/public_html/travel.explorerworld.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.


Az Indiai-óceánba csapódik a Phobos-Grunt

Várhatóan az Indai-óceánba, lakott területektől távol csapódik be Phobos-Grunt orosz űrszonda a sűrű légkörben el nem égő darabja január közepén - közölte szerdán a Roszkoszmosz orosz űrhivatal.



Új kígyófajt fedeztek fel

A WCS és az országos tudományos múzeum új kígyófajt fedezett fel Tanzániában: a Matilda szarvas viperája már most nagy veszélyben van – a kis populációval rendelkező kígyófaj ugyanis kedvelt célpontjává válhat a hüllőkereskedelemnek.



Szuperkatonák a hangyabolyban

Egy új kutatás kimutatta, hogy a Pheidole hangyák egész nemzetsége képes olyan, az átlagos katonáknál fejlettebb szuperkatonákat létrehozni, amelyek hatékonyan megvédik a bolyt a betolakodókkal szemben.



Bogárra szerelhető kamerát fejlesztettek

A Michigani Egyetem kutatói a katasztrófavédelem helyzetét kívánja javítani új találmányával: a kinetikus energiát felhasználó kamerákat és mikrofonokat rovarokra szerelik, akik könnyedén bejuthatnak olyan helyekre is, ahová a keresőkutyák nem.



Rekord meleg az Antarktiszon

A karácsony szomorú hírekkel köszöntött be a Déli-sarkra: rekord meleget mértek december 25-én, amikor „csupán” -12,3 Celsius-fok volt a hőmérséklet. Eddig ez a legmelegebb nyári nap az Antarktiszon.



Japán szuperrobotot készít

Úgy tűnik, a japán kutatókat megihlették a Transformers filmtrilógia robotjai – igaz, ők gigászi méretű autobotok helyett „csupán” négyméteres robotokat szeretnének gyártani.



Újra csúcsot döntött a 15 éves Romero

A 15 éves Jordan Romero december 24-én felért az antarktiszi 4,897 méter magas Mount Vinson csúcsára. Ezzel ő lett a legfiatalabb, aki a hét kontinens legmagasabb hegyét megmászta.



Dzsungelhangulat Párizsban

Igazi zöld kikapcsolódás a kicsit extrémebb szálláshelyek kedvelőinek: Párizstól húsz percre, egy erdő közepén apró házak állnak a fákon. A Tarzan-filmek hangulatát idéző öko-faházakat bárki kibérelheti pár napra.



Elfeledett viking király kincseire találtak

Egy angol kőműves fémdetektora segítségével ráakadt az elveszett viking vezér, Northumbria ismeretlen királyának korából származó kincsekre. Az ékszereket, harci eszközöket és pénzérméket valószínűleg egy viking harcos ásta el, mielőtt csatába indult volna. A leletek új kérdéseket vetnek fel a viking történelemmel kapcsolatban.



A három óceánt megjárt tinédzser

Laura Dekker holland tinédzser 14 évesen a fejébe vette, hogy körbehajózza a világot – most, két évvel később pedig már a harmadik óceánt szelte át Guppy nevű hajójával. Nem tervezi azonban, hogy itt megáll: már most a legújabb kalandját tervezi.

Sorry, you need to install flash to see this content.